Particulier
studies

Kennismaken, praten over wensen en mogelijkheden.

Het is aan de architect om te luisteren en een beeld te vormen op basis van woorden en gedachten. Naast zorgvuldig inventariseren ook onderzoeken wat het bestemmingsplan toestaat en waar precies de grenzen liggen. Dat is wat in de eerste fase van het ontwerpproces gebeurt. Henk Leeflang vertaalt de ideeën in een voorlopig ontwerp. Of een tweede. Omdat een droomhuis veel meer waard is dan een luchtkasteel.

BETROUWBARE PROGNOSE

Kennismaken en praten over wensen en mogelijkheden, dat is het begin van het gehele proces om het droomhuis te realiseren. Het is aan de architect uit Vorden om te luisteren en een beeld te vormen op basis van woorden en gedachten. Het protfolio met villa’s, vrijstaande woningen, tweekappers en appartementen werkt inspirerend. Naast zorgvuldig inventariseren, onderzoekt het architectenbureau ook wat het bestemmingsplan toestaat en waar precies de grenzen liggen. Dat is wat er in de eerste fase van het ontwerpproces gebeurt. Henk Leeflang vertaalt de ideeën in een voorlopig ontwerp. Of een tweede.

Betoverend beeld
Alle ontwerpen die de architect maakt, zijn op A3 formaat met de hand in kleur geschetst. Zowel binnen als buiten, alles aan de particuliere woning klopt. De schetsen gaan verder dan alleen de gevels en vloermaten. De opdrachtgever krijgt steeds meer zicht op de praktische uitwerking van de plannen. Dat gebeurt zeker zodra de eerste 3D-simulatie op tafel ligt. Op dat moment stapt de opdrachtgever virtueel de nieuwe woning binnen en ziet meteen de consequenties van eventuele wijzigingen in het ontwerp. Als iets overtuigend werkt, dan is het wel dit betoverende beeld.

Onderhoud en energiehuishouding
Henk Leeflang kijkt, adviseert en begeleidt vanaf het eerste moment over de detaillering. Hij ziet toe dat een betrouwbare prognose over de stichtingskosten op tafel komt. Daarin staan ook de lasten van de energiehuishouding en de kosten om de woning duurzaam te onderhouden begroot. Naast het ontwerp, de constructie en de aanbesteding, begeleidt Henk Leeflang als professional de uitvoering van het bouwproces om het belang van de opdrachtgever te bewaken.

Verrassen en verbazen
Henk Leeflang verrast en verbaast opdrachtgevers. ‘Wow, nooit gedacht dat zoveel mogelijk is met dit budget.’ Daar gaat het volgens de architect uit Vorden om. Het maximale uit het vuur slepen voor opdrachtgevers. Maar dan zonder luchtkastelen te bouwen. Het proces van ontwerp tot oplevering van een droomhuis is zo intiem en persoonlijk, dat het extra aandacht en warmte verdient. Alles wat de architect uit Vorden tot leven brengt, is dan ook maatwerk. Een woningontwerp van Leeflang is altijd dynamisch en reikt in architectonische vrijheid veel verder dan de standaard. Want een standaard ontwerp past niet bij Leeflang Architectuur. Leeflang kent ‘swung’.

Leeflang Architectuur gaat graag met jouw droomhuis aan de slag. Neem contact op via 0575-55 27 37 of mail naar info@leeflangarchitectuur.nl.