Landschaps-
architectuur

Tuinontwerpen die volledig in harmonie zijn met uw woning en zijn omgeving.

Elk tuinontwerp speelt in op de typische kenmerken en karakteristieken van het perceel. Voor de woning gelden dezelfde uitgangspunten. De gemeenschappelijke noemer is de aanwezigheid van bomen en hagen die bepalend zijn voor horizontale en verticale zichtlijnen.

In de visie van beide ontwerpers versterken de woning en het belendend groen elkaar. Het groen verankert de woning in de omgeving, verhoogt de sfeerbeleving en zorgt door beschutting voor een aangenaam woon- en leefmilieu.

VOLLEDIG GEïNTEGREERD ONTWERP

Leeflang Architectuur en Landschapsarchitect Jaap Poortvliet werken bij voorkeur samen aan een volledig geïntegreerd ontwerp voor woning en de bijbehorende tuin of de landschappelijke inbedding. Elk individueel tuinontwerp speelt in op de typische kenmerken en karakteristieken van het perceel. Voor de woning gelden dezelfde uitgangspunten. De gemeenschappelijke noemer is de aanwezigheid van bomen en hagen die bepalend zijn voor horizontale en verticale zichtlijnen. In de visie van beide ontwerpers versterken de woning en het belendende groen elkaar. Het groen verankert de woning in de omgeving, verhoogt de sfeerbeleving en zorgt door beschutting voor een aangenaam woon- en leefmilieu. Dwars door de seizoenen heen.

Leefomgeving
Het toevoegen van een waterpartij, een siertuin rondom het huis of bloemrijk grasland. Het zijn de elementen waardoor een woning beter tot zijn recht komt. Leeflang Architectuur is overtuigd dat de combinatie huis en landschap de leefomgeving maakt. Vanuit dit standpunt werkt architect Henk Leeflang daarom al meer dan 30 jaar samen met landschapsarchitect Jaap Poortvliet van Poortvliet & Partners. De oorspronkelijke ideeën en de ontwerpfilosofie van Henk Leeflang,   gebruikt Jaap Poortvliet als basis voor het definitieve tuinontwerp.

Kenmerken en karakteristieken
De sinds jaar en dag samenwerkende architecten spannen zich samen in voor de totstandkoming van een volledig geïntegreerd ontwerp voor woning en tuin of landschap. Het maakt de partners in business niet uit of het over een groot landgoed of een in omvang beperkt perceel gaat. Poortvliet en Leeflang zorgen dat elk ontwerp van de twee-eenheid aansluit op de typische stijlkenmerken en karakteristieken van het perceel.

Versterken
Voor de woning gelden dezelfde uitgangspunten. Bomen en hagen zijn bepalend voor de horizontale en verticale zichtlijnen om zo vanaf het terras in alle rust en privacy te genieten van de seizoenen die voorbij trekken. In de visie van beide ontwerpers versterken de woning en het belendend groen elkaar. Groen verankert de woning in de omgeving, verhoogt de sfeerbeleving en zorgt door beschutting voor een aangenaam woon- en leefmilieu. Groen is belangrijk en een mooie tuin maakt het huis af.

Kennismaken met Leeflang Architectuur of  meer informatie ontvangen?  Dan verwijzen we je graag door naar het contactformulier.